2ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς – Τηλεκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες και μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ.,

όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ενημέρωσή μας, από τη Δευτέρα 9/11, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, το 2ο ΕΠΑ.Λ. όπως και όλα τα Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας θα συνεχίσει τη λειτουργία του αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση. Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση υλοποιείται με χρήση της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης WebEx και η ασύγχρονη με την πλατφόρμα eclass. Το ωρολόγιο πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση http://2epal-kilkis.kil.sch.gr/2epalwebexprog.htm. Η σελίδα είναι έτσι παραμετροποιημένη ώστε με κλικ πάνω στον τίτλο του μαθήματος να μεταβαίνετε απευθείας σε αυτό χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε τις συνδέσεις των καθηγητών. Φυσικά, για την περίπτωση που τις χρειαστείτε, οι συνδέσεις αυτές επισυνάπτονται στο τέλος της σελίδας. Αφού πατηθεί ο σύνδεσμος, θα ζητηθεί username και ο μαθητής θα γράψει το όνομά του ενώ στη θέση του email μπορεί να καταχωρήσει οποιοδήποτε email. Η καταχώρηση του ονόματος του μαθητή να γίνει με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Ο εκπαιδευτικός θα καταχωρεί παρουσίες-απουσίες. Σε σχέση με τις νομικές παραμέτρους της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης WebEx και για λόγους προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, οι μαθητές οφείλουν να σέβονται βασικούς κανόνες ασφάλειας στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, απαγορεύονται η βιντεοσκόπηση, η ηχογράφηση, η φωτογράφηση όλου ή μέρους του μαθήματος, η αυθαίρετη κοινοποίηση με

διαμοιρασμό οθόνης υλικού χωρίς την άδεια του καθηγητή και η κοινοποίηση του συνδέσμου της διαδικτυακής αίθουσας του καθηγητή σε τρίτους ή σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (βλ.https://www.sch.gr/dataprivacy/short.php). Οι μαθητές δεν χρειάζεται και δεν συνιστάται να έχουν ανοιχτή την κάμερά τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος καθώς ο όγκος των διακινούμενων δεδομένων θα καθυστερεί τη μετάδοση.
Παράλληλα με την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση λειτουργεί και η ασύγχρονη (https://eclass.sch.gr). Για να συνδεθούν οι μαθητές πρέπει να χρησιμοποιήσουν το Όνομα Χρήστη και τον Προσωπικό Κωδικό που έχουν από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Σε όσους τον είχαν ξεχάσει, έγινε επανέκδοση από το σχολείο και τους έχει δοθεί έντυπο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία την Παρασκευή 6/11. Εκεί οι μαθητές θα βρίσκουν ασκήσεις, εργασίες και άλλο υλικό και επικοινωνούν με τους καθηγητές μέσω Ανακοινώσεων και Μηνυμάτων, κατόπιν φυσικά συννενόησης και οδηγιών που θα δίνονται στα online μαθήματα στο webex.
Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και για την προσπάθεια που καταβάλλετε.

Ευχόμαστε υγεία σε όλους, να μείνουμε ασφαλείς και θα τα πούμε σύντομα από κοντά και πάλι.

Ο Διευθυντής

και ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς